2 Eylül 2015 Çarşamba

Vakıf İnsan Turan Çinici


Aslen Erzurumlu… Halen hayatta, Çarşamba’da yaşıyor. Ama mezarlığa gidenler kendi adının yazılı olduğu boş mezarı da görebilirler.
Erzurum’dan Çarşamba’ya resmen hicret etmiş gibi. Yıllardır Çarşamba’da, o artık bir Çarşambalı.
Öğretmenlik hayatında değişik yerlere zorunlu tayine mecbur bırakılan (sürülen), değişik sıkıntılar da çekmiş, inandığı değerler uğruna fedakârlıklarda bulunabilmiş bir adam.İmam Hatip Lisesi yıllarından hocamız. Benim dersime girmedi ama bizim okuduğumuz dönemdeki hocalardan. Karınca gibi hiç durmadan çalışan bir adam. Sürekli hareket halinde, sürekli çalışma halinde. Kendi tabiriyle öğrencilere, insanlara “İslam Aşısı” yapmak için devamlı bir uğraşı içerisinde.
Kendi tabiriyle onbinlerce öğrencisi olan, hocaların hocası. Oturup sohbet ettiğimizde kendi okutmuş olduğu öğrencilerin geldiği mevkilerden büyük bir sevinç ve heyecanla bahseder. Her an eylem halindedir, yerinde duramaz hiç (Maşallah).
Çarşamba’da İslamî hassasiyeti olan bir çok sivil toplum kuruluşunun kurulmasında ve yaşatılmasında emekleri olmuş. Bildiğim kadarıyla Memur-Sen’in ve Eğitim-Bir-Sen’in bölgemizdeki kurucularından. Yavuz Selim Vakfı Çarşamba Şubesi’nin yöneticilerinden, Çarşamba Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin (ÇEYDER) kurucularından ve halen başkanı, İlim Yayma Cemiyeti Çarşamba şubesi kurucularından… Belki de bilmediğim başka dernek ve vakıflarda da görev almış tam bir “Vakıf İnsan”…
Günümüzde Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanında yapılmakta olan ve neredeyse yapımı tamamlanmış olan Yunus Emre Camii inşaatını tamamlamak için var gücüyle çalışan ve Yavuz Selim Vakfı erkek öğrenci yurdu inşaatının da yükselmesinde en büyük emeği olanlardan. Dört kat üzerine yapılan yurt binasının kaba inşaatı bitmiş ve şu an sıva yapılabilecek noktaya gelmiş durumda.
Proje adamıdır aynı zamanda Turan Hoca. En son gördüğümde Yavuz Selim Vakfı inşaatının ilerlemediğinden dem vuruyordu ve inşaatın durma noktasında olduğundan bahsediyordu. Fındık zamanı geldiğinde köy köy dolaşarak fındık toplayan, Kurban Bayramlarında tanıdıklarından kız yurdunda kalan öğrenciler için deri veya kurban payı isteyen, yurt inşaatı örgü aşamasına geldiğinde Çarşamba’dan kalkıp Çorum Osmancık’a gidip oradaki tuğla fabrikalarını dolaşarak tuğla toplayan; İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gidip oralardan eski öğrencilerini veya Çarşambalıları bularak inşaat çalışmaları için yardım toplayan Turan Hoca, şimdi yeni bir projeyle yine karşımızda… Kermes… Yavuz Selim Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu inşaatında kullanılmak üzere 22 – 31 Ekim 2014 tarihleri arasında Yunus Emre Caddesi No:30’da (Evin Restoran karşısı) yapılacak kermese herkes davetli… Turan Hoca’yı tanıyıp da kermese gitmeyecek adam heralde yoktur. İlerlemiş yaşına rağmen 18’lik delikanlı gibi koşuşturan ve yorulmak nedir bilmeyen bu adamın çabalarını ve uğraşını boşa çıkarmamak adına dahi çalışmalarına iştirak etmek lazım.. Allah razı olsun Turan Hocam…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder